Kaart -> De Goorn

Ansichtkaart informatie

Vrouwtje Duin (De Goorn 68)

Meer foto's en informatie
Uitgever:particuliere foto v
Buurt:De Goorn
Jaartal foto 1:negentiger jaren
Jaartal foto 2:2018
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: De winkel, tegenover de kerk, van mw Duin, liefkozend Vrouwtje Duin genaamd. Hier kon men jarenlang terecht voor snoep en rookwaren.
 
Reacties:
Naam:Eduard Seuren
Datum:09 Aug 2018
Bericht:Dit huis staat tegenover de kerk en er werden de opstellingen enz. van onze voetbalclub RKEDO opgehangen, altijd op donderdagavond voor de speelzaterdag en -zondag. Velen gingen altijd eerder kijken en waren benieuwd met de nodige discussies na de kerkdienst. Wat een brok nostalgie voor ouderen. Geschreven opstellingen met de juiste plekken in het elftal. Hoe gaat het nu?

Naam:Adse Schouten
Datum:19 Oct 2018
Bericht:We zien hier het kleine buurtwinkeltje van opoe, oftewel Antje Duin tot in begin jaren '50. Daarna kwamen Dirk en Mien Duin-Van Diepen, die eerst woonachtig waren in de bocht bij de sluis, hier wonen. Ook werd het assortiment toen fors uitgebreid tot een volwaardige kruidenierswinkel, aangesloten tot de Vege-organisatie.
Bij het zijraam was een ruimte speciaal voor rookwaar, met ook verkoop op de zondagmorgen. Tevens hadden zij aan de overkant van de weg, in een houten schuur, opslag en verkoop van veevoer, met aan de achterkant nog een ruimte voor een aantal koeien.
Door de wat krappe bedoening lag de mesthoop dicht tegen de tuin van de pastorie, wat vooral in de zomermaanden nogal eens tot irritaties leidde.
Zie hiertoe ook foto "De kerk Beerding 1905" en foto "Op klompen 1930".

In die tijd waren ver-weg-vakanties nog zeldzaam en een paar dagen Valkenburg was al een hele belevenis.
Voor een dagje-uit hadden onder andere Pater (De Kroon); de firma Braas (De Klimop) en de reeds genoemde Duin (Vege) voor de klanten een actie bedacht met spaarboekjes of zegeltjes plakken en eventueel wat bijbetalen. Ook groothandel "Brink & Keet" uit Hoorn werkte hier aan mee.
Populaire bestemmingen in die tijd waren onder andere De Bijenkorf; Artis; grachten-rondvaart; Schiphol of het doorlopende Polygoon Journaal in de Cineac-bioscoop aan het Rembrandtsplein, met het direct herkenbare, welluidende stemgeluid van Philip Bloemendal. Dat journaal werd ook altijd in de landelijke bioscopen voor de hoofdfilm vertoond.
Wat verder van huis ging men onder andere naar Moduradam (Den Haag); Avifauna (Alphen aan den Rijn); de Dom (Utrecht) en het Openluchtmuseum (Arnhem).
Vermeldenswaard, gezien de huidige hoogbouw, was als de bus van Herman Beemster (toen reisbureau De Magneet) op zo'n dag rijdend langs de Amstel, richting de Utrechtsebrug stopte ter hoogte van de Vrijheidslaan, dan naar rechts kijkend zagen we tot onze verwondering en verbazing het elf of twaalf verdieping tellende, in die tijd het hoogste gebouw van Amsterdam, genaamd de "Wolkenkrabber".
De dag werd altijd afgesloten met ergens een voortreffelijk diner om daarna, met de nodige opgedane indrukken, weer huiswaards te keren.
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers zichtbaar zijn.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: