Kaart -> Kerkebuurt

Ansichtkaart informatie

Slootje voor de huizen (huisnummer 220)

Meer foto's en informatie
Uitgever:Onbekend b
Buurt:Kerkebuurt
Jaartal foto 1:ong 1920
Jaartal foto 2:2008
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: We kijken in de richting van het Westeinde. Aan de linker kant zien we nog een smal slootje.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Annet Wood
Datum:03 May 2009
Bericht:Het kleine meisje dat bij de hand wordt gehouden is Betje de Haas, waarschijnlijk met haar moeder Geertje de Haas-Maret.
Betje en haar moeder woonden jaren samen in het huisje op 223 en hoorden bij de eerste mensen in Berkhout die televisie hadden. Op woensdagmiddag gingen de kinderen bij hen TV kijken, er stonden bankjes in de kamer en na afloop stond Geertje met een spaarpot bij de deur voor een paar centen.

Naam:Henny van Rossum - de Haas
Datum:08 Jan 2010
Bericht:Volgens het boekje Berkhout in oude ansichten was de woning links een arbeiderswoning behorende bij de boerderij waar nu de familie Kater in woont. Het was een dubbel woonhuis. De familie Smit heeft eerst in de ene helft gewoond, en na het vertrek van de huurders uit de andere helft hebben zij het woonhuis tot een geheel gemaakt. Sinds 2003 is de woning ons eigendom.

Naam:Jan Blokker Vzn.
Datum:20 Dec 2010
Bericht:Het dubbele woonhuis links werd in de twintiger jaren van de vorige eeuw bewoond door Pietje Rooker in het ene Willem de Ruiter in het andere deel.

Naam:Jan Blokker Vzn.
Datum:18 Apr 2012
Bericht:Ik wil alsnog even reageren op de tekst van Annet Wood.
In mijn belevenis woonde Betje de Haas in haar latere levensjaren pas in deze buurt. Ik weet nog dat deze familie De Haas naast de openbare school woonde, in het huis waar later Piet Schuytemaker en nog later bakker Koning zich vestigden.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:18 May 2013
Bericht:Uit het Wetsfries archief:
Linksvoor dubbel woonhuis, destijds o.a. bewoond door Willem de Ruiter en Pietje Rooker. Daarnaast "werkmanshuis" behorende bij boerderij van Dirk Laan, en de slagerij van Waker. Het laatste huis werd bewoond door Bertus Meurs. Rechts het gestreepte huis van Dirk Langereis, daarnaast het huis van Willem Ham, later trok Piet Groot erin.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: