Kaart -> Spierdijk

Ansichtkaart informatie

Huis van David Komen (Zd-Sp-weg 72)

Meer foto's en informatie
Uitgever:Onbekend
Buurt:Spierdijk
Jaartal foto 1:1912
Jaartal foto 2:2015
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Uit Spierdijk in oude ansichten (1975):
Zuid-Spierdijk in 1912. Links staat het huis van David Komen, handelaar in brandstoffen en veevoer en kruidenier. Als we het goed zien staan Komen en zijn vrouw bij het huis. Dan komt het huis van Klaver en het eerste huis rechts was van Piet Snoek, vervolgens het huis van Schouten en dan dat van Willem Langedijk. Onder anderen zien we links bij de boom Willem Schouten, die juist naar al de mensen op de weg kijkt. Voorts Anne Ranzijn, Krelis Tessel, Aafje Kamper, Cees Klaver, Nardus Keuning (met schraper), Grietje Put en Jaap Snoek. Op de fiets (achteraan, boven de anderen uitstekend) Jan Klaver, dan Jansie Snoek (later de echtgenote van Simon Kok), Trui Boots met Marietje Keuning, Piet Snoek (rechts, voor zijn huis) met in de deuropening zijn vrouw Marie Heilig en zijn moeder Maartje Schouten. De vier kinderen op de voorgrond zijn Albert, Dorus, Jan en Klaas Tessel. De andere kinderen zijn van Nardus Keuning.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Peter Wester
Datum:25 Jun 2018
Bericht:Over het echtpaar Komen. David Komen overleed in 1910, zijn vrouw was toen 68 jaar. Het echtpaar voor de tuin van de boerenwoning/winkel kunnen Geertje Komen en Jacob de Vries zijn. Zij trouwden in 1907 en namen de zaak over.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:19 Mar 2022
Bericht:Foto 3:
Uit: 'Spierdijk in oude ansichten' (1975).
Zuid-Spierdijk met het gebruikelijke paardestraatje. Duidelijk is links het huis van Jacob de Vries te zien. Bij hem kon men terecht voor kruidenierswaren, fourage en brandstoffen. Rechts woonde Simon Kok, de vrachtrijder. Als men goed kijkt ziet men Simon Kok bij zijn paard staan, terwijl zijn twee dochtertjes op de wagen zitten.
Dit zijn dezelfde huizen als die op foto 1, maar nu wonen er andere mensen in.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: