Kaart -> Spierdijk

Ansichtkaart informatie

Slagerij Groot (Nrd-Sp-weg 151)

Meer foto's en informatie
Uitgever:Onbekend
Buurt:Spierdijk
Jaartal foto 1:omstreeks 1912
Jaartal foto 2:2014
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Uit "Spierdijk in oude ansichtkaarten" (1975)
Noord-Spierdijk met het woonhuis van slager Jan Groot, daarvoor van Langedijk, en rechts er naast het huis van Smit. De sloot is de grens tussen Obdam (links) en Spanbroek -nu Opmeer- (rechts). De sloot gaat verder achter de huizen om en loopt dan weer naar de weg, zodat die huizen, ook al staan ze aan de westkant van de weg toch in de gemeente Spanbroek (nu Opmeer) staan. Met de kruiwagen is Jan Smit geboren op 21 april 1844. Hij was zoeaaf en is overleden in 1936. Rechts van hem staat Louw van Leeuwen en aan de andere kant vermoedelijk Arie van Leeuwen, diens broer. Bij het huis staat Trien Brandsen, de echtgenote van slager jan Groot.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Co Beemsterboer
Datum:14 Nov 2014
Bericht:In de twintiger jaren is het huis aan de voorkant vergroot. Dat stukje van de gevel staat iets meer naar de weg. Anno 2014 wordt het huis bewoond door de familie Arie van Langen-Hoebe.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:16 Mar 2016
Bericht:Foto 3:
We doen een paar passen naar achteren en zien rechts een huis meer.
Uit: "Spierdijk in oude ansichtkaarten" (1975).
Noord-Spierdijk met rechts het houten schot van de slagerij van Langedijk en het woonhuis. Het hek aan de sloot was geplaatst om de paarden, die soms schikkerig werden door de bloedgeur bij de slagerij, op de weg te houden als men er voorbij reed. Links staan Arie, Simon, Jaap, Jan en Dirk Rinkel, kinderen van schilder Rinkel. Op de achtergrond staat de schildershandwagen. Dirk Langedijk, een zoon van de slager, en Jan Komen (de knecht, een zoon van Jan Komen de timmerman, ook wel Jan Thijs of Jan Spijker genoemd), staan rechts voor het hek.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: