Kaart -> Jaagweg

Ansichtkaart informatie

Jaagweg

Meer foto's en informatie
Uitgever:Onbekend
Buurt:Jaagweg
Jaartal foto 1:omstreeks 1960
Jaartal foto 2:2013
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Er is al veel verbouwd aan de huizen en de huisjes van de Jaagweg.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Adse Schouten
Datum:14 Jul 2015
Bericht:De Jaagweg ca. 1966-'67
De M. Benz 180 D voor het huis van de weduwe Simon Laan was door omstandigheden van de nog zeer jonge E.J.M. Seuren de bezielende en gedreven bedrijfsleider van Transportbedrijf Simon Laan.
Wat was er gebeurd?
Bij het oppompen van een vrachtwagenband spatte er een ring van de velg. Zeer waarschijnlijk een aantal jaren later de oorzaak van het overlijden van de 42 jarige Simon Laan in 1963. De toen ca. 20 jarige E. Seuren werd voor de zware opdracht gesteld het bedrijf voort te zetten als bedrijfsleider.
Met de gebruikelijke ups en downs is dat toch uitstekend gelukt. Mede ook het besluit het al een paar jaar achterliggende leegstaande veilingcomplex aan te kopen.
Helaas hebben we in Dec. 1988 afscheid van hem moeten nemen en is hij z'n eigen weg gegaan.
Terug naar de foto. Rechts van de weduwe Laan woonde veehandelaar Jan Kramer. Dan Piet Koning die met z'n motorbakfiets o.a. petroleum uitventte, toepasselijke bijnaam was "Piet Loef".
Dan het dubbel woonhuis dat werd bewoond door Cor Kramer en Willem Vink beide chauffeur bij Simon Laan. Dan het buurtwinkeltje van Neeltje Laan - Knol met nog een verende klepelbel bij het binnengaan.Naast het huis zien we nog de dieseloliepomp voor de achterliggende garage van Simon Laan welke net niet zichtbaar is.
Saillant detail, de pomp was niet op slot- geen enkele belemmering, men kon dag en nacht tanken."Uiteraard voor eigen gebruik" Dieselolieprijs was toen ca. 13 cent per liter.
Op de kade zien we de witte VW kever - onbekend ?- en de M.Benz trekker - 200 P.K.-10- versnellingen - geen stuurbekrachtiging- van Laan.
Achter de trekker de M. Benz 180 D van mijzelf (Adse) waar ik bijna 15 jaar mee gereden heb waaronder meerdere malen vaak bij nacht en ontij meestal beladen met zware onderdelen als onderhoudsmonteur zowel in binnen en buitenland al of niet "nood" reparaties verrichte opdat de vrachtwagens weer hun weg konden vervolgen.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:04 Jun 2021
Bericht:Foto 3:
De luchtopname geeft een mooi beeld van de gehele bebouwing langs de Jaagweg.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Naam:Co Beemsterboer
Datum:13 Oct 2021
Bericht:Foto 4:
Een opname uit 1973 vanaf de Kathoek.
Deze foto is aangeleverd door HV Hemony.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: