Kaart -> Bobeldijk

Ansichtkaart informatie

Broertjes (huisnummer 12)

Meer foto's en informatie
Uitgever:particuliere foto
Buurt:Bobeldijk
Jaartal foto 1:omstreeks 1900
Jaartal foto 2:2011
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Hier zien we de boerderij van Broertjes, Bobeldijk 12. De foto's zijn afkomstig uit het jaarboek 2011 van de HKBB. Op foto 1 staan van links naar rechts Klaas Broertjes, Jan Broertjes, IJtje Jonker en Maartje Broertjes.
Op foto 2 staan van links naar rechts: Arjan, Henk en Rianne Huisman, de kleine Suzanne Huisman wordt gedragen door Bianca Stam.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Volkert J. Nobel
Datum:08 Mar 2018
Bericht:Jan Broertjes, een achterkleinzoon van Klaas, is in het kader van de ruilverkaveling Westerkogge met zijn melkveehouderijbedrijf vertrokken naar de Flevopolder. Als agrarisch ondernemer koos hij voor de politiek: werd - voor de VVD - wethouder van Zeewolde, nadien burgemeester van de gemeente Ter Apel en weer later van de gemeente Beilen.
Het bedrijf dat hij in Bobeldijk achterliet werd betrokken door het gezin van melkveehouder Huisman, afkomstig uit Zuid-Holland, die aldaar voor stadsuitbreiding moest uitwijken naar elders en dat werd Bobeldijk.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: