Kaart -> West

Ansichtkaart informatie

Zeugepad (Julianastraat 1)

Meer foto's en informatie
Uitgever:particuliere foto
Buurt:West
Jaartal foto 1:1926
Jaartal foto 2:2012
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Uit "Avenhorn, Grosthuizen en Scharwoude in oude ansichtkaarten deel 2" (1981).
In 1926 werd deze foto gemaakt van het boerderijtje op de hoek van het Zeugepad, nu de Julianastraat. Dit type houten, rietgedekte stolpjes kwam in West-Friesland heel veel voor. De zeventiende- en achttiende-eeuwse "lage wanden" of "wegen" waren meestal zwart geteerd, terwijl de voorgevel in groene kleuren geverfd was. Arie Vreeker woonde er in. Op krukken loopt hij hier op het Zeugepad. Het vroeg twintigste-eeuwse ijzeren hekje staat voor het andere hoekhuis. Daar woonde wethouder Cor Laan.

Deze oude foto komt uit het familiealbum van Jan Floris. De boerderij is ooit door zijn grootvader aangekocht. Uiterst links ziet u een deel van het woonhuis van Gerrit Kunst, timmerman van beroep. Dat het Zeugepad streng verboden is voor auto's blijkt uit het bord dat tegen de boom is getimmerd.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Co Beemsterboer
Datum:03 Mar 2013
Bericht:Hier woonde Arie Vreker, die we op foto 1 zien op krukken. De beste man had namelijk een klompvoet. Daarom was hij ook geregeld te zien met de hondenkar. Hij was toentertijd de 'schoenflik' (schoenmaker) van het West. Het hekje rechts op de foto was van een ander huis, waar wethouder C. Laan woonde.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: