Kaart -> Bobeldijk

Ansichtkaart informatie

1878 ? (huisnummer 84)

Meer foto's en informatie
Uitgever:Onbekend
Buurt:Bobeldijk
Jaartal foto 1:omstreeks 1890
Jaartal foto 2:2012
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Op deze kaart staat geschreven "Berkhout" en "1878". De kaart komt uit de collectie van Arie Tangeman en als dit Berkhout zou zijn, had Arie hem heus wel in het goede album gestopt. Nee, hij zat bij de kaarten van Bobeldijk. Het jaartal 1878 lijkt mij niet helemaal te kloppen. Er werden toen nauwelijks nog buitenopnamen gemaakt. Maar de periode 1890 - 1900 lijkt mij meer voor de hand liggend.
Waar zou dit zijn? Kenners hebben mij de suggestie gedaan dat het op de hoek met de Grootweg zou kunnen zijn. Veel aanwijzingen hebben we niet, maar het zou kunnen. Op de plaats van het tweede pand rechts staat nu een in 1905 gebouwde boerderij.
 
Reacties:
Naam:Volkert J. Nobel
Datum:04 Mar 2018
Bericht:De boerderij, met witte aanbouw, stond op de hoek Bobeldijk-Grootweg. Het was de boerderij van Elias? Koster. Een zoon, Piet Koster, heeft het bedrijf in het kader van de ruilverkaveling Westerkogge verplaatst naar de Grootweg: het eerste bedrijf na de overweg links.
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers zichtbaar zijn.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: