Kaart -> Bobeldijk

Ansichtkaart informatie

Breed water (huisnummer 10)

Meer foto's en informatie
Uitgever:Onbekend
Buurt:Bobeldijk
Jaartal foto 1:Ong 1970
Jaartal foto 2:2011
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Annet Staal:
De foto met het brede water is genomen aan de oostkant van Bobeldijk, we zien hier de boerderij van Siemen Vos en .....Stieltjes. Volgens Chris Floris, die als jongetje in de oorlogsjaren een tijd op Bobeldijk heeft gewoond hing de vrouw van Vos, als de Duitsers Bobeldijk in kwamen, een groot wit laken aan de waslijn om de mensen verderop in het dorp te waarschuwen. Ook vanuit de Baarsdorpermeer en Lekermeer moet dit goed te zien geweest zijn.
Bauk Sieperda, die als knecht bij de familie Vos woonde kwam later met zijn vrouw Annie Zwerver op de boerderij. Zij hebben gerentenierd in het huis er tegenover.
De volgende bewoners werden Jan en Nel Zwagerman, zij lieten ook een grote bollenschuur bouwen schuin tegenover de boerderij. Tegenwoordig is Bonbon du Ton hierin gevestigd.
De familie Zwagerman had 3 leuke dochters, helaas is vader Jan veel te jong overleden. Hij was een ondernemende, vooruitstrevende man.
Daarna hebben Ton en Ans Tabak er gewoond met hun dochter Sandra en Zoon Tonnie.
Jan Silver is de huidige bewoner.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Klaas Slagter
Datum:27 May 2012
Bericht:Prachtig fijne herinneringen.

Naam:Jantine Swagerman
Datum:23 Feb 2013
Bericht:Kleine correctie, onze naam schrijf je met een S.
En wat persoonlijke aanvulligen: Mijn vader is in 1978 overleden, we woonden er net een jaar. Omdat de schuur tegenover was gebouwd, hebben we er na de verkoop van het bedrijf nog tot 1986 kunnen wonen. Bauk Sieperda en zijn vrouw gingen in het huisje er tegenover wonen en zijn ons tot grote steun geweest in de eerste moeilijke jaren.
Hartelijke groeten,
Jantine Swagerman
(Een van de drie leuke dochters... :-)
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: