Kaart -> Bobeldijk

Ansichtkaart informatie

Nummers 95 t/m 98

Meer foto's en informatie
Uitgever:Onbekend
Buurt:Bobeldijk
Jaartal foto 1:ong 1960
Jaartal foto 2:2011
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Annet Staal:
Het eerste huis rechts nr 98, was een huis van de familie Langenberg. Opoe Langenberg heeft er gewoond en later ook haar zoon Gert met zijn vrouw Alie en hun 3 kinderen. Zij zijn later naar de Noordoostpolder verhuisd. Daarna hebben zoon Teun en zijn vrouw Gré er ook gewoond. Teun en Gre zijn later in een oude bollenschuur een kegelbaan begonnen op Bobeldijk 40. Nu wonen Klaas en Nel Knol alweer jaren op deze plek.

In het volgende huis nr 97, woonden Klaas en Marie de Bakker-Moeijes. Staan hun kinderen Gerbrand en Nel op de foto met de buurkinderen? Klaas en Marie hadden een bouwerij, en ook tulpen.
Na de familie de Bakker kocht Yvonne van Diepen het huis. Zij heeft het oude bouwershuisje in 2010 heel mooi op laten knappen door de Bobeldijker timmerman Kees Boots.

Het huis op nr 96 wordt op het moment (2011) bewoond door Dirk en Els Kors. Hun zoon Glenn is net op zichzelf gaan wonen in Nibbixwoud. Maar op het moment dat de oude foto is gemaakt werd het huis waarschijnlijk bewoond door Dominee en Katy van de Kreeke. Dominee reed een Trabant, Katy kon niet auto rijden en na het overlijden van dominee ging zij op de fiets overal naar toe. Ze fietste regelmatig naar Egmond naar het klooster. In de volksmond noemden we haar ook wel "de vliegende non", die bijnaam had ze gekregen omdat ze altijd erg hard fietste en meestal gehuld was in lange witte wapperende gewaden. Vandaar!
Het huis was eigendom van Lien Bakker-Moeijes. Lien was weduwe en waarschijnlijk noodgedwongen verhuurde zij haar huis en woonde zelf in een heel klein zijkamertje. De keuken gebruikten ze gezamenlijk. Voordat de familie van de Kreeke bij Lien in kwam wonen, woonden Arend, Gerda ,Rob en Henk Wolters in het huis. Meneer Wolters gaf vele jaren gymnastiek les bij Olympia.
"Tante Lien" was een markante persoon op de Bobeldijk, zij liep altijd in overall, op klompen en de alpinopet op het hoofd. Toen ik, Annet, eens bij "Robje" Wolters te spelen was gingen we met tante Lien naar het winkeltje van Kamminga. Om haar shaggy aan te steken streek zij de lucifer aan langs haar klomp. Dit maakte op mij zoveel indruk dat ik het tot op de dag van vandaag nog voor me zie.

Bobeldijk 95 is een kleine stolp. Het is jarenlang de smederij van Dirk Langereis geweest. Aan de linkerkant achter de dubbele deuren was de smederij, waar het vuur altijd brandde.
Langereis besloeg ook paarden. Rechts was de woning. Dirk was getrouwd met Pietje Kistemaker. Zij hadden 2 kinderen, dochter Nel en zoon Thijs.
Later verhuisde de smid en zijn vrouw naar het Oosteinde van Bobeldijk om daar te gaan rentenieren.
Henk en Mart Bot namen de smederij over. Hoe lang zij in het huis hebben gewoond weet ik niet.
Nu wonen al weer zeker 35 jaar Kees en Tinie IJff in deze leuke woning. Hun kinderen Jan Maarten en Marianne zijn beiden ook op Bobeldijk blijven wonen.

Het laatste hoge huis werd rond de tijd dat de foto is gemaakt bewoond door timmerman Jan Brand. Dit huis heeft na de familie Brand vele bewoners gekend, o.a de familie van de Linde Vooren, de familie Van Dorp en de familie Zielman.

 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Co Beemsterboer
Datum:31 Aug 2012
Bericht:In 2008 heeft Frank Schuitemaker vrijwel op dezelfde plaats deze foto gemaakt. We kunnen zien dat enkele huizen al zijn verbeterd.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: