Kaart -> Westeinde

Ansichtkaart informatie

Timmerwerkplaats (huisnummer 264)

Meer foto's en informatie
Uitgever:Schuitemaker Berkhout b
Buurt:Westeinde
Jaartal foto 1:1960
Jaartal foto 2:2008
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Op de oude foto is de timmerwerkplaats nog in volle glorie te zien. Aan het front is veel veranderd.
Info d.d. 22-9-21 van Truus Bakker-Groot: In het huisje aan de rechter kant woonden Gerben Vos en zijn vrouw Grietje Kommer. Hierna heeft Truus er zelf met haar man Piet Bakker gewoond gedurende 8 maanden vanaf oktober 1959.
In het huisje dat er ten westen van stond (zie foto 2 en 3) woonde Jan Smits.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Annet Wood
Datum:03 May 2009
Bericht:De timmerwerkplaats links was van Nico Groot en in het huisje rechts woonde Jan Schmids met vrouw en kinderen.

Naam:Greet Kluft
Datum:07 May 2009
Bericht:Jan Smits en geen Schmids, dit is wel op foto 1 maar foto 2 is naar mijn mening van Vos en later van Vriend.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:29 Mar 2010
Bericht:Foto 3: j
Een kaart uit 1904:
Klik op de afdeelding om deze te vergroten
Foto 4: m
Een kaart uit 1920:
Klik op de afdeelding om deze te vergroten

Naam:Jan Blokker Vzn.
Datum:21 Dec 2010
Bericht:Op foto 4 zien we de vrouw, Trijntje Eeken, van de toenmalige bewoner, Klaas Groot met zoon Bertus. Een andere zoon Nico nam later het timmerbedrijf over.
Onder de toeschouwers zien we links o.a. vrouw Schuts, Grietje Vos-Kommer en Lena de vrouw van bakker Mol Sr. Die bleef aan de andere kant van de weg, evenals zoon Cor, die met paard poseert. Cor Mol, die hier al bezig was aan zijn meer dan vijftigjarige bakkersloopbaan, wist natuurlijk veel van de Berkhouter gebeurtenissen. De leukste plaatste hij jarenlang in "Het Berkenblaadje", een gestencild krantje in de 50-er en 60-er jaren, met de signatuur B.B., in dit geval niet de afkorting van Bruin Bakken.

Naam:Koos Bakker
Datum:20 Feb 2013
Bericht:Toeval? Het is vandaag een bijzondere dag. Heden, 20-02-2013 verscheen de Heraut met foto nummer 1. Het toeval wil dat ik aanwezig was bij het afscheid van mijn ome Dick Groot. Ome Dick is 15-02-2013 te Zutphen overleden. Hij was een broer van mijn moeder Truus Bakker-Groot (te De Goorn) en dus een zoon van de vroegere timmerman Nico Groot. Mijn nichtje Desiree sprak over het verschijnen van de foto in de Heraut en hoe ze ook al vele andere foto's op deze site met veel interesse heeft gezien.

Een toeval? De andere broer van mijn moeder, ome Nico Groot (nu te Wognum) de vader van Desiree, vertelde in de memoires over de jeugdjaren met zijn broer in de betreffende timmerwerkplaats. Dat was een mooi, ingetogen en beeldend verhaal uit de jaren 40. Ook ik heb in mijn jonge jaren nog in de werkplaats het timmeren geleerd van mijn kundige opa. Herinneringen te over en zo gaat dat als de familie bij elkaar is tijdens droevige omstandigheden.

Toeval? Vandaag las ik een citaat (via citaat van de dag) en daar stond letterlijk: "Het verleden is geen pakje dat men weg kan leggen".

Ik groet een ieder die de herinneringen aan het verleden voor het heden bewaren en aan anderen doorgeven. Samen met mijn moeder neem ik nu alle foto's door van deze ansicht. Wij zullen een volgende keer wat aanvullingen op de berichten plaatsen.

Naam:Annet Wood
Datum:22 Sep 2013
Bericht:Aan Koos Bakker
En nu lees ik bij toeval je bericht.
Staan de memoires van Nico groot op papier? Ik archiveer voor onze historische club en zou dan mogelijk een kopie willen hebben.
Overigens ken ik de werkplaats van Nico Groot heel goed, want ik woonde er vlakbij. Voor de werkplaats stond later een mooie grindbak en daar rolde ik altijd met mijn rolschaatsen vanaf. Toen waren er nog geen ingerichte "rollerscate" banen, maar in het Westeinde had ik mijn eigen baan.
Mijn meisjes naam was De Haas.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:13 Feb 2015
Bericht:Foto 5: j
Het huis van Gerben Vos van dichterbij gezien.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: