Kaart -> Kerkebuurt

Ansichtkaart informatie

Bankgebouw (huisnummer 177)

Meer foto's en informatie
Uitgever:Onbekend m
Buurt:Kerkebuurt
Jaartal foto 1:1911
Jaartal foto 2:2011
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: De pastorie is afgebroken en daarvoor in de plaats is een nieuw pand neergezet. De rechter zijde is totaal veranderd. Volgens de aantekeningen van Arie Tangeman staat rechts op de foto de heer Krijger, schoonvader van C. Stapel.
 
Reacties:
Naam:Jan Blokker Vzn.
Datum:23 Feb 2011
Bericht:De rechterwoning is in latere jaren o.a. bewoond geweest door de fam. Rempt. De heer Rempt was toen directeur van, wat toen nog heette, de Raiffeisenbank.
Daarnaast ziet u de "Kolfbaan" een "woongebouw" voor meerdere gezinnen. Bij mij komen de namen Lakeman, Balk en van de latere jaren Schoneberg boven.

Naam:Jan Peereboom
Datum:06 Apr 2012
Bericht:Op foto 1 zien we links achtereenvolgens de oude pastorie, die ca. 1960-1961 werd gesloopt vanwege dat het niet meer aan de toen geldende "moderne" wooneisen voldeed. De pastorie was gebouwd in dezelfde stijl als het voormalige gemeentehuis van Berkhout. De eeuwenoude boerderij links behoorde begin 19e eeuw aan de "dorpsdokter" Bernardus Delemarre en werd rond 1970 gesloopt. Hier staan nu twee vrijstaande huizen.
Rechts als eerste de rentenierswoning van Gerrit Krijger. Krijger woonde voordien in de boerderij van de fam. Neefjes, Kerkebuurt 165. Hier werd later de "bank" gevestigd (zie mijn artikeltje bij een ander foto van deze plek). Het tweede pand (witte) werd in de volksmond "de kolfbaan" genoemd. Aan dit pand werd in het jaarboek 2010 van de historische kring Berckhout Bobel Dyck uitgebreide aandacht besteed.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:26 Jun 2012
Bericht:Foto 3: c
Het huis dat u op foto 1 helemaal rechts ziet is hier vanaf de overkant van de weg gefotografeerd. Het is het huis van H. Krijger, later werd het de Boerenleenbank; aldus de aantekeningen van Arie Tangeman.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>

Naam:Co Beemsterboer
Datum:12 May 2022
Bericht:Foto 4: v
Een jongere opname van het pand.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Naam:Co Beemsterboer
Datum:12 May 2022
Bericht:Foto 5: v
De rechter zijgevel.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Naam:Co Beemsterboer
Datum:12 May 2022
Bericht:Foto 6: k
Het nieuwe bankgebouw.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers zichtbaar zijn.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: