Kaart -> Kerkebuurt

Ansichtkaart informatie

Piet Visser (huisnummer 201)

Meer foto's en informatie
Uitgever:P. Jonker Egmond aan Zee b
Buurt:Kerkebuurt
Jaartal foto 1:ong 1910
Jaartal foto 2:2011
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Vergroot u deze foto eens tot schermgrootte. Ga er maar goed voor zitten. Dit is zo ongeveer de mooiste kaart uit de hele collectie. Hij is gemaakt door P. Jonker uit Egmond aan Zee. Zijn kaarten zijn zeer geliefd bij ansichtkaartenverzamelaars. Op de eerste plaats omdat de fotograaf zeer goede apparatuur gebruikte en daardoor zeer scherpe foto's nam. Daarom kunnen ze flink uitvergroot worden en komen vele kleine details tot leven. Op de tweede plaats wist Jonker er altijd een geanimeerd straattafereel van te maken. Let eens op de gezichten van de mensen. Het is alsof ze even wachten tot de fotograaf klaar is en dan weer verder zullen lopen.
Voordat hij verhuisde naar de Lijsbeth Tijsweg woonde Piet Visser in de eerste boerderij links. Daarnaast de boerderij van Goudsblom van de camping. De boerderij rechts is van Hemke.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Jan Blokker Vzn.
Datum:23 Feb 2011
Bericht:Rechts is de winkel van Brinkerink. Hij staat voor de ingang. De vrouw met kind is zijn schoondochter met zijn kleinkind Aaf. Links als 2e persoon Jan Peereboom en verder o.a. zijn vrouw.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:03 Feb 2022
Bericht:Foto 3:
Klik op de afbeelding om deze te vergroten
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: