Kaart -> Westeinde

Ansichtkaart informatie

Woutersbrug (huisnummer 286)

Meer foto's en informatie
Uitgever:Onbekend c
Buurt:Westeinde
Jaartal foto 1:1924
Jaartal foto 2:2011
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Uit: 'Berhout in oude ansichten" (1976).
We staan op de Woutersbrug, door Jan Klok gelegd over de "Moersloot", die van Bobeldijk naar Avenhorn loopt. De eerste boerderij wordt omstreeks deze tijd (1924) bewoond door Cor Veer, later door Piet Stam. In het huisje in witte steen dreef Dirk Veerman, samen met zijn vrouw Marijtje Kommer, zijn kruidenierswinkel, hetgeen hij daarvoor deed in de ernaast gelegen boerderij. Klaas Bierhaalder nam die boerderij over en vestigde zich daar als tuinder-bollenkweker. Willem Weel woonde in de wat "teruggetrokken" boerderij rechts. Dan houden we over de woning van Kees Bakker en zijn vrouw. Als "Peet Griet", de koekvenster, genoot zij bekendheid en zorgde daarbij voor de noodzakelijke verhoging van het gezinsinkomen. Onder de veelzeggende naam "De snelle Arie" vestigde Arie Braas later een transportbedrijf in dit huis.
 
Reacties:
Naam:Jan Blokker Vzn.
Datum:30 Jan 2012
Bericht:In de "terugggetrokken" boerderij rechts woonde later de fam. Den Decker en nog later had Rein Helder daar zijn boomgaard.
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers zichtbaar zijn.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: