Kaart -> Middelweg

Ansichtkaart informatie

Kever

Meer foto's en informatie
Uitgever:foto van Jan van der Gulik c
Buurt:Middelweg
Jaartal foto 1:ong 1970
Jaartal foto 2:2010
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Jan van der Gulik uit Hoorn heeft zo rond 1970 de moeite genomen deze omgeving vast te leggen op foto. Niet zonder reden want de wijk de Grote Waal zat er aan te komen. Op deze foto staat Jan op de oude Middelweg met zijn rug naar de Westerdijk. In de verte ligt de spoorwegovergang. Daarachter ligt Berkhout. Links van de Middelweg was grondgebied van Berkhout. Eertijds stonden hier de boerderij van Dirk Couvert en woningen van Jet de Haas, Dirk Ordeman en Jan Koeman. Rechts van de weg, dus in Hoorn: Eef Barend, Giel Groentjes, Dirk van Klaveren. Dank zij Jan kunnen wij nog even terug blikken.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Jan Blokker Vzn.
Datum:24 Aug 2011
Bericht:Toen ik in 1947 op zaterdagmiddagen bakker de Vries hielp, bezorgden we o.a. ook bij de fam. Rijpkema die in een huis langs de spoorlijn in de richting Hoorn woonde. Daar stond nog een woning en een windmolen. Ik weet niet of er andere toegang was om daar te komen.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:19 Apr 2012
Bericht:Foto 3: c
Deze foto komt uit de collectie van Arie Tangeman. Op de foto staat geschreven: "echtpaar Peetoom - Nierop Oosteind". Volgens de aantekeningen van Arie stond deze woning aan de Middelweg. Vanaf het punt waar we staan bij foto 1 het laatste huis vr de spoorwegovergang. De door Jan van der Gulik genoemde Jan Koeman zou dan m.i. een latere bewoner van dit huis zijn geweest.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Naam:Arie Piet Koeman
Datum:29 Jun 2012
Bericht:Het huis op foto 3 is inderdaad mijn ouderlijk huis, Middenweg F 23.
Mijn ouders: Jan Koeman en Catharina Maria Rond (dochter van de molenaarsfamilie Rond) kochten het in 1929.
De laatste bewoner, ene weduwe Dammes, was overleden en ik herinner me nog (als 3-jarige!) dat er voor het huis boelhuis was.
De naam Peetoom-Nierop zegt mij in dit verband niets.
Mogelijk staat op deze foto deze mevrouw Dammes met haar man, enige jaren daarvoor, zeg 1925.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:14 May 2013
Bericht:Foto 4: v
Op deze foto uit 1930 zien we Arie Piet met zijn moeder voor het ouderlijk huis Middenweg F23.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>

Naam:Co Beemsterboer
Datum:14 May 2013
Bericht:Foto 5: c
Deze foto kunnen we het beste vergelijken met foto 1. Als Jan van der Gulik bij het maken van foto 1 meer naar achteren zou zijn gaan staan, zou hij deze woning eveneens op de foto hebben gehad. De woning van foto 5 is in 1975 gesloopt.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>

Naam:Co Beemsterboer
Datum:14 May 2013
Bericht:Foto 6: v
Hier zien we Jan Koeman, de vader van Arie Piet, langs de Middelweg staan. Achter hem zien we nog een lorrie.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>

Naam:A. Breve
Datum:24 Feb 2017
Bericht:De lorrie op foto 6 ging via de boomgaard naar Koeman, tegen het oude polderdijkje aan de Hoornse kant (nu Grote Waal). Er naast woonde Haagsma, hij was werkzaam bij Bregman op het Oosteinde en had weiland in de Grote Waal. Deze was via een eigen tunnel bereikbaar onder de oude rijksweg. Het tunneltje is nog zichtbaar aan de oostzijde van de nieuwe snelweg, naast de doorvaart Berkhout/Grote Waal. De lorrie staat tegenover Oud, perceel f23, later middelweg 9 en werd als laatste bewoond door de fam. Breve. (perceel stond naast "spoorput", waar deze naam zijn oorsprong vindt weet ik niet).

Naam:A. Breve
Datum:24 Feb 2017
Bericht:Foto 6 is gemaakt met de rug naar de Westerdijk, op de achtergrond is de boerderij van de fam. Schilder zichtbaar, nu zijn daar sportvelden.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: