Kaart -> Westeinde

Ansichtkaart informatie

Timmerwerkplaats (huisnummer 264)

Meer foto's en informatie
Uitgever:particuliere foto k
Buurt:Westeinde
Jaartal foto 1:ong 1915
Jaartal foto 2:2010
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Dhr Groot staat met zijn familie statig te poseren. De foto is geleverd door mw Bakker, Groots kleindochter, uit De Goorn.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Piet Bakker
Datum:06 Nov 2012
Bericht:Mijn oma mevr Bakker-Groot was de tweede vrouw van mijn opa Piet bakker. Mijn vader Wijnand Bakker (geboren in 1928 en overleden in december 1996) was in de oorlogstijd of iets erna, dit weet ik niet precies, met zijn broers en zusters bij de familie Groot. Onder andere mijn ooms en tantes Peter, Tiny en Jopie; dit zijn de kinderen van mijn oma Bakker-Groot. Piet Bakker, mijn opa, had uit zijn eerste relatie of huwelijk ???? mijn vader Wijnand, Jan en Piet Bakker. Nu moet ik alleen nog aan de weet zien te komen hoe de echte moeder van mijn vader heet, maar dat kan ik nog aan mijn moeder vragen.

Naam:Jan Blokker Vzn.
Datum:03 Dec 2012
Bericht:Wijnand en Jan Bakker waren mijn buurt- en leeftijdgenoten. Ze woonden met hun ouders en zus(sen?) o.a Jopie in het huis naast de boerderij van Louw Stam. Er was nog een broer Piet die volgens mij grotendeels bij de Fam. Groot woonde. Op het grasveld bij het huis van de fam. Bakker heb ik ooit mijn eerste boterham met pindakaas gegeten! Op de tuin naast die woning is m.i. later een dubbel woonhuis gebouwd waar Wijnand en Jan na hun trouwen hebben gewoond volgens mij. Opa Piet Bakker had als bijnaam "De burgemeester van het Westeind".
In een fotoalbum van mijn jeugd heb ik een fotootje met als titel "Buurkinderen".
Daarop staat o.a. Piet(je) Bakker duidelijk en Wijnand Bakker maar half.
Ik zal deze scannen en overzenden.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:06 Dec 2012
Bericht:Foto 3: c
Naar aanleiding van de bovenstaande bijschrijving van Piet Bakker heeft Jan Blokker mij deze foto uit zijn jeugd toegemaild. Onder andere Piet Bakker en Jan Blokker staan er op. Nu is het eigenlijk zo dat deze website meer van huizen en straatbeeld is en minder van mensen; maar voor deze leuke foto maak ik graag een uitzondering.

Jan Blokker:
Links achter met hand omhoog tegen de zon: Wijnand Bakker.
Achterste rij v.l.n.r.: Pietertje de Haas; dan drie dochters van Koops, o.a. Geesje en Margje.
Voorste rij: Dirk de Haas Dzn., Nel Leeuw Jb.dr, Jan Blokker Vzn en Stijnie Schuts.
Gehurkt: Pietje Bakker en Martin Leeuw.
De foto is gemaakt op de oprit naar het bouwland van mijn oom Dirk Blokker.
Het huis waar de Fam. Koops woonde en ook de Fam. De Ruyter ligt van hier links gezien. Daarnaast was de timmermanswerkplaats van Nic. Groot.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>

Naam:Siem Koops
Datum:13 Apr 2013
Bericht:Op de achterste rij van foto 3 staan van links naar rechts; Pietertje de Haas, Ab Koops, Gees Koops en Mar Koops. Zittend aan de rechterkant is Martin Leeuw.

Naam:Annet Wood
Datum:12 Jan 2014
Bericht:Wat een prachtige foto (3) waar mijn vader en tante Pietje op staan. Ik ben er 100% van overtuigd dat het mijn vader is want het lijkt bijna of zijn kleinzoon Kimo hier staat. Ook tante Pietje haal ik er zo uit, zij lijkt hier sprekend op haar grootmoeder. Siem Koops; ik heb nooit geweten dat de familie Koops ook in dat huisje heeft gewoond, wel weet ik van de familie Beers die daar een kruidenierswinkeltje had. Stijnie Schuts haal ik er ook zo uit.

Naam:Monique Lokhorst- Edam
Datum:23 Aug 2021
Bericht:Wat ontzettend leuk dat ik deze foto heb gevonden. Op de achterste rij staat (2e van rechts) mijn moeder Gees Koops. Dank u wel voor het delen van dit leuke kiekje!

Naam:K D (Klass) van Zijp
Datum:10 Jan 2022
Bericht:Kan iemand mij vertellen wie de moeder van Wijnand Bakker is (de eerste vrouw van Piet Bakker)?
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: