Kaart -> Westeinde

Ansichtkaart informatie

Jan (huisnummer 287)

Meer foto's en informatie
Uitgever:particuliere foto c
Buurt:Westeinde
Jaartal foto 1:4 juli 1955
Jaartal foto 2:2010
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: De verbouwing ligt al een tijdje stil.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Jan Blokker Vzn.
Datum:20 Dec 2010
Bericht:"De verbouwing ligt een tijdje stil!" Dat tijdje is ongeveer 35 jaar. Hoe ik dat weet? Ik heb er gewoond! Een kort overzicht van de geschiedenis van dit huis:
Mijn grootvader van moeders kant, Dirk Veerman, liet dit huis in 1918 bouwen. Mijn moeder, Maartje Veerman, legde de eerste steen, een tegel in de voorgevel bij een muuranker herinnert daaraan. In het westelijke deel, op de eerste foto niet zichtbaar, begon Dirk Veerman met zijn vrouw, Marijtje Veerman-Kommer, een kruidenierswinkel. Zijn klanten had hij niet alleen in de buurt, maar in het hele dorp en reed aanvankelijk met een hondenkar, later met een "ket", daarmee bezorgde hij ook eens in de maand of zo bij familieleden in West-Friesland. De Veermannen woonden o.a. in Twisk, Opperdoes en Mid- en Oostwoud, en ik ben als jongetje van 9 wel een paar keer mee geweest op zo'n, voor die tijd, verre reis.
Toen opa in 1942 overleed was dat het einde van de kruidenierszaak en werd de winkel verbouwd tot woonkamer en kwamen wij er wonen. Wij, dat waren mijn ouders Volkert Blokker en Maartje Blokker-Veerman, mijn zussen Marijke, Elisabeth en ik. In 1948 is ook oma overleden en had ons gezin wat meer ruimte. In 1975 verhuisden mijn ouders naar de Berkenweide en de nieuwe eigenaar van het vroeger witte huisje, is toen wel begonnen met verbouwen, maar is m.i. niet ver gekomen.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: