Kaart -> Westeinde

Ansichtkaart informatie

West (huisnummer 326)

Meer foto's en informatie
Uitgever:Laan en van Meekeren m
Buurt:Westeinde
Jaartal foto 1:1953
Jaartal foto 2:2008
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: We kijken het Westeinde af in de richting van De Goorn. We zien een ruime straat met heel in de verte enkele kinderen.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Gert-Jan Keizer
Datum:02 May 2009
Bericht:Het witte huis aan de rechterkant is Westeinde 327. Mijn vader en moeder, Gerard en Corry Keizer- Hooyboer kochten dit (voormalig) dubbel woonhuis in 1966 van Jan Spil en Corrie Bos. Fam. Keizer woonde hier tot 1991. Nu woont de familie Van Diepen er al weer jaren. Het witte huis met de houten opbouw, daar wonen vanaf 1976 Pe en Riet Schouten (van de bekende slagersfamilie). In het 2e huis daarnaast wonen Nel Negenman en Nico Schoenmaker al héél véél jaren.
Het eerste huis aan de linkerkant op foto 2 (op foto 1 alleen de schaduw te zien) woont de familie Ten Siethof. Voor hen woonde daar Piet Ooteman met zijn vrouw Joke Groot (uit Blokker, dochter van Jan Groot, bollenkweker van beroep met de bijnaam Jan Cent). Dit huis was in de jaren 50/60 een kleine buurtwinkel van dhr. Vijzelaar. In de boerderij daarnaast is mijn vader, Gerard keizer, in 1938 geboren.

Naam:Jan Blokker Vzn.
Datum:23 Dec 2010
Bericht:Op foto 1 zie ik aan het eind in het midden het pand dat in 1909 fungeerde als Café en Bakkerij met de naam "De Nieuwe Aanleg". In 1909 woonde daar de fam. Leeuwrik later Brevé en in 1917 kocht Toon Knijn het met vergunning voor het cafébedrijf, maar gebruikte dat kort toen zijn dochters groter werden. De zaak liep niet en werd verbouwd tot woonhuis voor de muzikale familie Knijn, waarvan Kees en Klaas de bekendste werden en jarenlang op bruiloften en partijen, maar ook op kermissen de pannen van het dak speelden.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:08 Dec 2017
Bericht:Foto 3: c
Het huis van Gerard Keizer vanaf de andere kant gezien nadat bij een verbouwing grotere ramen zijn ingezet.
De foto is aangeleverd door Corrie Bos.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>

Naam:Co Beemsterboer
Datum:02 Oct 2021
Bericht:Foto 4: v
Klik op de afbeelding om deze te vergroten
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: