Kaart -> De Goorn

Ansichtkaart informatie

Uitzicht op de Burg

Als u hier klikt vindt u meer informatie.
Uitgever:Laan - Van Meekeren
Buurt:De Goorn
Jaartal foto 1:1947
Jaartal foto 2:2009
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Deze oude ansichtkaart geeft een prachtig overzicht van vrijwel het hele dorp, zelfs tot en met de Burg. Rechts boven zien we in de verte Berkhout. Links boven is de Zuid-Spierdijkerweg te zien.
De boerderij links werd destijds bewoond door Pieter Groot (1887-1977). Naar hem werd de Pieter Grootstraat vernoemd.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Adse Schouten
Datum:02 Jul 2015
Bericht:Ik denk 1950. Een broeierige maandagmiddag, kermis in Grosthuizen. Het was begin Juli. Tegen etenstijd nadering van een inktzwarte lucht, niet lang daarna barstte er een ongekend zwaar onweer los.
Terwijl het gezin op knieen bij de stoel aan het bidden was deed moeder met weiwater het huis besprenkelen. Zoals ook een zak met kleren en waardevolle papieren klaar voor het grijpen stond.
M'n oudste broer Arie die net een paar maanden daarvoor thuisgekomen was na ruim 3 jaar Indie vond dat maar flauwekul. Hij bleef zitten en at door. Na een enorme klap toch maar eerst een knie half naast de stoel. Na weer een aantal enorme dreunen dat de boerderij ervan trilde zeeg de "Soldaat" neer en bad alsnog hard mee.
Rond 19.00 uur sloeg de bliksem in de boerderij van de weduwe Tessel in de Goorn en brandde volledig af.
Zie foto 2 de boerderij met achterliggende boomgaard.
Ook bij scheepswerf Potveer op het West zorgde de bliksem voor een flink gat in het dak van de schuur waar het onderhoud van talloze bouwersschuiten plaatsvond. De naastgelegen sloot lag soms tot de Walingsdijk vol met kleine en grotere schuiten die dan handmatig met een lier op het droge werden getrokken.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:05 Sep 2015
Bericht:Bovenstaande auteur Adse Schouten woonde destijds in de eerste boerderij rechts voorbij de bocht aan het Westeinde.

Naam:Frank Braas
Datum:23 Apr 2016
Bericht:Ik heb ooit op een zonnige dag zelf zo'n foto gemaakt vanaf de kerktoren. Na het ontwikkelen bleek dat de schaduw van de spits precies ons huis (de winkel van de Firma) aanwees. Ik zal eens kijken of ik die nog kan vinden op zolder. Leuke herinneringen allemaal zo Co!!
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart:
   Map: De lokatie van deze foto's is te vinden op de volgende kaart: