Kaart -> Spierdijk

Ansichtkaart informatie

Afgebroken (Nrd-Sp-weg 176)

Meer foto's en informatie
Uitgever:Jospe
Buurt:Spierdijk
Jaartal foto 1:1974
Jaartal foto 2:2016
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Deze boerderij stond wel heel dicht langs de weg. Hij is afgebroken en er is een prachtig woonhuis voor in de plaats gekomen. Verderop zien we voormalig restaurant "'t Karrewiel".
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Ria Burgstra-Mes
Datum:30 Aug 2018
Bericht:Hallo, ik heb een vraagje.
Weet iemand waar de vroegere eigenaren van het Karrewiel gebleven zijn? Dit vraag ik voor mevr. Luttick (87 jaar), die hier vroeger graag kwam vanwege de heerlijke kip, zoals zij zelf zegt.
Groet, Ria.

Naam:Mw. M. Bijman
Datum:18 Aug 2022
Bericht:Sorry voor de late reactie maar ik zie nu pas uw vraag.
Mijn oma en opa hadden in dit pand een cafe (kratje bier omzet in de week) en een winkeltje.
Daarnaast ging mijn opa de omgeving langs op zijn bakfiets met huishoudartikelen (zoals bezems en dergelijke). Later heeft mijn tante (Mevr. W. Bijman) het overgenomen van haar ouders en zij is toen het beroemde kiprestaurant begonnen. Zij ging helaas failliet. En toen hebben haar kok en serveerster het overgenomen en zij zijn daar gaan wonen. (Zij zijn inmiddels alweer verhuisd).
Zij (mw. W. Bijman) verhuisde naar het pand direct ernaast en is inmiddels overleden. Zij ligt begraven op het kerkhof tegenover de katholiek kerk.
Het restaurant "'t Karrewiel" werd in de jaren '70 heel goed bezocht; bussen stopten daar ook voor de koffie met koek. Het restaurant had terrassen rechts en achter het pand, met in die tijd vrij uitzicht over de landerijen.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: