Kaart -> Scharwoude

Ansichtkaart informatie

Bakker Keuter (Scharwoude 28)

Meer foto's en informatie
Uitgever:Onbekend
Buurt:Scharwoude
Jaartal foto 1:omstreeks 1930
Jaartal foto 2:2014
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Uit: "Avenhorn, Grosthuizen en Scharwoude in grootmoeders tijd" (1992).
Een foto gemaakt in de winter van ongeveer 1930. Het huis rechts met het ene raampje was toen de woning van bakker Keuter. Hij was een "kouwe bakker", hij betrok zijn brood van bakker Klaas Smal op Het Hoog. Dagelijks liep hij met de bakkerskar naar en van Avenhorn.
Later woonden hier Jan en Sien Zwaan-Wagenaar met hun dochters Marianne en Clara. Het huis was in die tijd onbewoonbaar verklaard omdat het te dicht aan de weg stond. Als de vrachtwagens van Ooms vlak langs de muur naar de garage bij de kerk denderden dan trilde het hele huisje.
Het pand ernaast in de klimop was in 1930 hulppostkantoor annex kruidenierswinkeltje van Jan Schouten, diens vrouw Geertje Veld en haar gebochelde zuster Betje Veld. Jan en Geert hadden een dubbelgehandicapte zoon Piet. In het huis ernaast zou zich weldra de familie Beuving vestigen.
Links zien we het prachtige oude huis van Simon Beunder en Dieuw Zuidland en hun kinderen Dirk en Maartje. Simon had er een tuinderij. Nu is daar het tuincentrum. Hier staat daar een veestalling van Dijkshoorn.
Het spoorwachtershuisje is inmiddels ook verdwenen.
 
Reacties:
Naam:Tammo Meedendorp
Datum:28 Oct 2018
Bericht:Mijn moeder, Maartje Beunder (97) leeft nu in 2018 nog als enige van het gezin en in het jaar 1930 zijn er nog meer kinderen in huis geweest.
Trijn Beunder, de oudste, was al het huis uit, net als haar zuster Aagt (geboren in 1905).
De op één na oudste, zoon Dirk, woonde toen inderdaad nog thuis maar ook zus Aaf, die onlangs op 99 jarige leeftijd is overleden.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:08 Apr 2020
Bericht:Foto 3:
We doen op deze opname uit 1972 een aantal passen naar voren.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers zichtbaar zijn.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: