Kaart -> Oosteinde

Ansichtkaart informatie

Dichtbij Hoorn

Als u hier klikt vindt u meer informatie.
Uitgever:Jonker Egmond aan Zee
Buurt:Oosteinde
Jaartal foto 1:1913
Jaartal foto 2:2008
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: We zijn dicht bij Hoorn gekomen. Van een snelweg of een viaduct is in 1913 nog niets te bekennen. Het Oosteinde liep toen nog in een vloeiende lijn over van Oosteinde naar Berkhouterweg.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Co Beemsterboer
Datum:03 May 2009
Bericht:Het derde huis links is het huis waar Arie Tangeman gewoond heeft. Arie was een zeer bekende Berkhouter. Tot aan zijn dood heeft hij zich bezig gehouden met het verzamelen van ansichtkaarten van Berkhout. Hij had een hele grote collectie opgebouwd. Samen met Annemieke ben ik een keer bij Arie op bezoek geweest en mochten wij zijn kaarten bekijken. Dat was de hele avond (kaart-)feest.
In het huisje was beneden een slaapkamer ingericht in de ruimte die jarenlang gebruikt was als stalling voor de petroleumkar waar Arie, en daarvoor Aries vader, mee langs de huizen ging.
Arie was een hele plezierige man om mee om te gaan. Hij wist ongelooflijk veel van Berkhout.
Zijn huisje is afgebroken en er staat nu een prachtig nieuw woonhuis.

Naam:Bert van Tol
Datum:24 Dec 2009
Bericht:Wat een verrassing ......... rechts achter de bomen verscholen de boerderij van mijn opa, Hendricus Peetoom. De plek aan het oosteinde 13 is al vanaf het begin van het bestaan van Berkhout bewoond door de familie Peetoom. Vlak na de 2e wereldoorlog is deze boerderij verbrand, met alle spullen van mijn ouders er in de opslag. Later is daar het woonhuis De Veenhoop verrezen waar ik met mijn ouders, broers en zussen gewoond heb.
Mijn opa heeft veel aan genealogie gedaan en wist ver in de jaren terug te komen. Ooit is hier ene Wijbrand Peetoom de boerderij begonnen ...

Naam:Jan Peereboom
Datum:22 Feb 2010
Bericht:Wijbrand Jansz Peetoom te Berkhout koopt op 29-11-1786, op de plek die Bert van Tol noemt, een huis/boerderij van Gerrit Arendsz te Berkhout (Bron: Westfries Archief, ORA 4539 dd.29-11-1786)

Naam:Co Beemsterboer
Datum:09 Jul 2012
Bericht:Foto 3:
We doen een paar passen naar voren en kijken tussen het eerste en het tweede huis naar links. We zien dan achter de huizen de werkplaats van schilder A. Belie huis-, rijtuig en automobielschilder. In het midden zien we Maartje Belie-Koster en rechts Alie Edam. Links is een buurvrouw aangeschoven. Het is nu omstreeks 1930.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart:
   Map: De lokatie van deze foto's is te vinden op de volgende kaart: