Kaart -> Walingsdijk

Ansichtkaart informatie

Bij de bocht in de Walingsdijk

Als u hier klikt vindt u meer informatie.
Uitgever:Onbekend
Buurt:Walingsdijk
Jaartal foto 1:omstreeks 1900
Jaartal foto 2:2013
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Dit is een wel heel oude foto, gemaakt vanaf de Beemster ringdijk. Het pand in het midden bestond uit twee woonhuizen en een hotel, genaamd Het Boothuis. Er staan drie schoorstenen op. We zien een salonboot liggen die personen vervoerde vanaf Alkmaar. Reizigers konden desgewenst overnachten in het hotelletje. We zien een overdekt terras voor het hotel. Na de overnachting konden de reizigers verder met de trekschuit naar Hoorn vanaf de Jaagweg.
In het begin van de twintigste eeuw was er nog geen overhaal. Vandaar dat passagiers moesten lopen van de Walingsdijk naar de Jaagweg vise-versa. Toen er in 1922 een overhaal in gebruik werd genomen, ten behoeve van de veiling, was het passagiersvervoer per salonboot en trekschuit inmiddels ingehaald door gemotoriseerd verkeer over de weg.
In het linker deel woont anno 2013 de familie Wessels. Het middelste en het rechter deel zijn samengevoegd en wordt bewoond door de familie Dikstaal.
Rechts zien we in de verte een molen. Deze stond aan het West ter hoogte van de Koningsspil.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Jan Spaans Gzn
Datum:31 May 2014
Bericht:Op dit plaatje woonde links in het boothuis later de wed. Koppes alwaar mijn vader
is opgegroeid, want opa Gerrit was schipper op de 'Nooit Gedacht' en vervoerde zand en grint voor vele aannemers uit de buurt. Op 6 jarige leeftjd gingen alle kinderen Spaans toen al naar een opvang aan de wal, dit was in 1919. Ook hield opa de polder Mijzen boven water met ladingen grond. Na opa heeft ome Broer dit nog jaren gedaan. Er zijn na 100 jaren weinigen van de grote familie Spaans over in Avenhorn.

Jan Spaans
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart:
   Map: De lokatie van deze foto's is te vinden op de volgende kaart: