Kaart -> Oosteinde

Ansichtkaart informatie

Jan Beuling aannemer

Als u hier klikt vindt u meer informatie.
Uitgever:particuliere foto
Buurt:Oosteinde
Jaartal foto 1:omstreeks 1935
Jaartal foto 2:2012
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Dit zijn het huis en de werkplaats van Jongewaard, later van Jan Beuling, aannemer. Nu woont hier de familie Ruiter.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Co Beemsterboer
Datum:23 Jun 2012
Bericht:Foto 3:
Ik zet deze foto er bij zodat u goed kunt zien waar het huis precies staat. Het eerste huis links staat op de nominatie gesloopt te worden.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>

Naam:Jan Blokker Vzn.
Datum:09 Jul 2012
Bericht:Als het huis links gesloopt wordt, verdwijnt daarmee ook iets uit mijn verleden.
Het is namelijk het pand waar de bakkerij van De Vries (later van Hilten) was gevestigd. Daar ben ik in mijn laatste Mulo-jaren 1946 en 1947 op Zaterdagmiddagen begonnen om mijn zakgeld (2 gulden 50 en warm eten) te verdienen. Op een zware transportfiets met zo'n grote mand voorop, heel Berkhout door soms naar Hoorn (Pelmolenpad) en de Middelweg dat toen nog "Het Weeltje" heette. Aan de spoorlijn naar Hoorn stonden bij een watermolen ook 2 woningen waar we bezorgden (o.a. Fam. Rijpkema) ook als dat smalle paadje bevroren was!
We hadden ook nog klanten in Bobeldijk, "De Kolonie" en Baarsdorpermeer, maar ik denk dat we daar op woensdagmiddag kwamen.
Toen ik in juni 1947 mijn MULO-diploma haalde en een vaste baan vond dacht ik deze zaterdagmiddagbaan te kunnen opgeven, maar vader Blokker dacht daar anders over: "Je kunt die bakker niet in de steek laten" en zodoende heb ik daarna nog geruime tijd bij de fam. De Vries, met hun dochters Anneke en Tineke op zaterdagmiddag aan de maaltijd gezeten.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart:
   Map: De lokatie van deze foto's is te vinden op de volgende kaart: