Kaart -> Bobeldijk

Ansichtkaart informatie

Richting Hoorn

Als u hier klikt vindt u meer informatie.
Uitgever:Onbekend
Buurt:Bobeldijk
Jaartal foto 1:omstreeks 1930
Jaartal foto 2:2012
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Gelukkig hier een beeld van weinig verandering.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Volkert J. Nobel
Datum:05 Mar 2018
Bericht:In mijn ogen is er veel veranderd. De foto's geven een beeld van een stuk Oosteinde van Bobeldijk. Op foto 2 prijken heel wat minder bomen dan op foto 1.
Het witte bruggetje (links) heeft plaats gemaakt voor een duiker met geasfalteerd oprijpad naar een woonplek, waarop eind jaren dertig van de vorige eeuw "ouwe" Chrissie Nieuwpoort haar 100e verjaardag heeft gevierd. De laatste agrarisch ondernemer in de stolp links was melkveehouder Frans Lakeman: nu woonboerderij "Plan 80". De stolp met nieuw rieten dak (foto 2) is de stolp "Nobelshof": de stolp waarin mijn wieg heeft gestaan. Op foto 1 gaat de stolp nog schuil achter de rij iepenbomen langs het wagenpad. De 2 kastenjebomen, die op het erf de brug markeren, staan er nog wel. Op foto 1 is ook de kapberg, links achter de "Nobelshof" nog net zichtbaar. De kapberg, die het veld heeft geruimd voor nieuwbouw. "Nobelshof" is nog altijd een agrarisch bedrijf: nu (2018) gerund door melkveehouder Ad Keesom.
Het eerste woonhuis rechts op foto 1 was de arbeiderswoning, behorend bij de "Nobelshof", waarin in mijn jeugdjaren Wiebren Bousma met zijn gezin woonde. Wiebren, die ruim 23 jaar tot zijn 65e op de "Nobelshof" heeft gewerkt.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart:
   Map: De lokatie van deze foto's is te vinden op de volgende kaart: