Kaart -> Bobeldijk

Ansichtkaart informatie

Station Bobeldijk

Als u hier klikt vindt u meer informatie.
Uitgever:particuliere foto
Buurt:Bobeldijk
Jaartal foto 1:omstreeks 1920
Jaartal foto 2:2012
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Wat een prachtige foto met al die mensen er op. Is het geen 'plaatje'? Het stationspersoneel staat keurig te poseren, samen met familie of met reizigers. In de verte ziet u een woonhuis vlak langs het spoor staan. Deze stond aan de overzijde van de weg. Ik denk dat de kopjes wel stonden te rammelen als de trein voorbij kwam. De trein zal daar niet hard hebben gereden want elk station werd toen nog aangedaan.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Co Beemsterboer
Datum:13 Apr 2012
Bericht:Foto 3:
Met een trotse spoorwegbeambte op de voorgrond.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>
Foto van groetenuitbobeldijk.nl.

Naam:Volkert J. Nobel
Datum:05 Mar 2018
Bericht:Op foto 1 is het niet zichtbaar, maar voor het NS-station Bobeldijk lag dubbel spoor. In het stoomtreintijdperk konden treinen hier elkaar passeren. Op foto 3 is dat dubbelspoor wel zichtbaar. Foto 2 is een NS-"kale" foto: alleen rails.
Maar wel zichtbaar: een wit huis met een rood dak, staande op de hoek Bobeldijk-Slagterslaan. Vroeger de dienstwoning van de NS-chef, de heer Barmentloo. De woning op de spoordijk op foto 1 was ook een NS-dienstwoning: gebouwd voor de bedienaar van de spoorbomen: de bommels. Maar na verloop van tijd werd die taak door de stationschef overgenomen.
Het NS-station kende nog een derde lijn. Een lijn, aan de achterkant van het stationsgebouw, langs het water. In de op deze derde lijn geparkeerde goederenwagons werden de produkten (aardappelen/groenten) afgevoerd, die in de aan de overkant van het water gesitueerde veiling een nieuwe eigenaar hadden gevonden.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart:
   Map: De lokatie van deze foto's is te vinden op de volgende kaart: