Kaart -> Bobeldijk

Ansichtkaart informatie

Meindert Kamminga

Als u hier klikt vindt u meer informatie.
Uitgever:Onbekend
Buurt:Bobeldijk
Jaartal foto 1:ong 1960
Jaartal foto 2:
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Annet Staal:
Links zien we melkfabriek "De Goede Verwachting".
Rechts op de foto de twee puntige gevels van het winkeltje (links) en het café (rechts) van Kamminga. De naam van het café was: "Café Stationskoffiehuis Sleutel".
Achter het café had je paardestallen.
Meindert Kamminga had een paar ketten, dit waren kleine pezige paardjes (pony's) waarmee hij met lorry's, dit waren lange lage karren, de melkbussen ophaalde bij de boeren. Vanaf de spoorwegovergang in Zwaag, de hele Bobeldijk tot aan Cor Koeman, de Grootweg en de Zwarteweg (nu Veldhuizerweg)
Als de eerste laag bussen op de kar stond legde de melkrijder een soort beun op de eerste laag en dan zette hij de volgende bussen op de beunen. Zo kon hij 2 lagen bussen naar de fabriek brengen. Later had Kamminga 2 vrachtwagens, een Dodge en een Chevrolet. De Dodge werd in de tweede wereldoorlog gevorderd door de Duitsers. De Chevrolet heeft hij gesloopt en daar een paardekar van gemaakt, zodat hij met de ketten evengoed de melk op kon halen.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Wim Koster
Datum:25 Jun 2012
Bericht:Foto 1 is ouder dan hierboven staat aangegeven. Ik schat van ongeveer 1950. In die tijd werd de fabriek verbouwd, de tassen stenen staan er voor. Helemaal rechts staat de directiekeet van de aannemer. Zijn auto (bestelautootje) staat op de weg aan de linkerkant. In die tijd lagen er op het fabrieksterrein altijd hele hopen zand voor de verbouwing, waarin wij altijd aan het spelen waren. Meerdere keren werden we door de directeur, meneer de Graaf, weggestuurd, maar even zo vaak kwamen we weer terug als we zagen dat hij weer naar binnen ging. Uiteindelijk deden we ook geen kwaad, waarschijnlijk waren ze bang voor ongelukken in verband met de melkauto's.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:26 May 2016
Bericht:Foto 3:
De winkel van Meindert en Ma Kamminga.
We zien op de voorgrond Siep Kamminga met hond Tommie. Daarachter staan Siep Ren Kamminga (zoon van Rayer); Henk; Maartje en Meindert; een kleindochter; tante Ma en Gijs Kamminga (broer van Sijbrand).
Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>

Naam:Ren Kamminga
Datum:13 Apr 2017
Bericht:Leuk deze foto van de Fam Kamminga voor de VEGE-winkel in Bobeldijk. Ik ben Ren Kamminga, de zoon van Reijer Kamminga en Bets Kamminga-Plevier. Reijer is de broer van Meindert Kamminga. Hier op de foto sta ik gehurkt bij Siep en Henk (zij zijn mijn neven). Ik ben nu 70 jaar jong, dus op de foto zou ik ongeveer 11 jaar zijn. Ik woon nu nog steeds in Bloemendaal, in het ouderlijk huis. Ik was bijna iedere schoolvakantie bij tante Ma en oom Meindert te logeren. Ik hielp in de winkel en heb een geweldige tijd daar gehad. Mijn vader (Reijer) is net voor de tweede wereldoorlog richting Bloemendaal gegaan. Hij ging toen in de kost bij de Fam Plevier. Hij werkte toen als onderhoudstimmerman bij de sluizen van IJmuiden. Hij kreeg verkering met de dochter van de Fam Plevier waar hij in de kost was. In 1942 zijn ze getrouwd. In die periode ging zijn schoonvader, dhr J. Plevier, een timmerbedrijfje opzetten in Bloemendaal. Daar heeft mijn vader altijd gewerkt. Ome Gijs, ook op de foto te zien, had toen een aannemers- cq timmerbedrijf in Bennebroek. Dat meisje op de foto, daarvan denk ik dat het een kleindochter van ome Gijs was.
Met vriendelijk groeten.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart:
   Map: De lokatie van deze foto's is te vinden op de volgende kaart: