Kaart -> Oosteinde

Ansichtkaart informatie

cafe De Hoop (huisnummer 34)

Meer foto's en informatie
Uitgever:Onbekend v
Buurt:Oosteinde
Jaartal foto 1:1924
Jaartal foto 2:2011
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Uit: "Berkhout in oude ansichten" (1976):
Het witte uithangbord in het midden van deze foto wenst te kennen te geven dat u hier bij cafe "De Hoop" bent, en wel in het jaar 1924. Het pilsje werd getapt door Dirk van der Pijl. Ook Kees Peetoom en zijn vrouw Geert de Reus deden dat eerder met vaardige hand. Tegenover het cafe werd tijdens de katjeskermis nog lang het zogenoemde 'katknuppelen' beoefend. In het huis aan de rechter zijde kwamen uw schoenen weer als nieuw bij schoenmaker Sas vandaan, die dit niet te grote huis nog moest delen met Kees Peetoom, de slager. Links de huizen van Piet de Hart en Arie Langereis. Onder de mensen die op grote afstand de fotograaf gadeslaan zijn: vrouw Peetoom (Jantje Jordes) en haar kinderen Trien, Wil en Wim. Ook de vrouw van Dirk van der Pijl is er voor naar buiten gekomen.
 
Reacties:
Naam:Erik Koning
Datum:22 Mar 2022
Bericht:Voor Peetoom zat S. Buis in cafe 'De Hoop'. Het cafe met bloeiende kruideniers- en grutterszaak + fouragehandel zou op 24 juli 1908 geveild worden, vanwege 'ziekelijke omstandigheden'. Maar dat ging toen niet door.
Later kwam Peetoom in de zaak.
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers zichtbaar zijn.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: