Kaart -> Oosteinde

Ansichtkaart informatie

Bolhoed (huisnummer 58)

Meer foto's en informatie
Uitgever:onbekend k
Buurt:Oosteinde
Jaartal foto 1:ong 1925
Jaartal foto 2:2011
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Rechts staan S. en T. van Diepen. De man met bolhoed is winkelier K. Schagen. Verder zijn op deze foto nog te zien: De zoon van K. Schagen, Arie Sas (met fiets), Ma Jongewaard en Nico Lodder.
Bij foto 2 zien we het huis Carpe Diem met het rode dak.
 
Reacties:
Naam:Co Beemsterboer
Datum:09 Apr 2012
Bericht:Foto 3: c
We doen een paar stappen achteruit. Dan komen we op de plek waar fotograaf Jonker in 1913 deze ansichtkaart maakte. Rechts zien we het huis waarvan we op foto 1 een hele kleine glimp zien.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>

Naam:Co Beemsterboer
Datum:19 Apr 2012
Bericht:Foto 4: v
We doen nu weer een paar passen naar voren. We zien hier in 1950 Klaas Slikker en zijn vrouw (en ongetwijfeld hun dochter) voor hun winkel staan. Foto 4 vormt de link tussen de situaties zoals die bij de foto's 1 en 3 te zien zijn en de huidige situatie van foto 2. We zien namelijk links voorbij het winkeltje van Slikker het "dertiger-jaren-huis" Carpe Diem. Zo hebben we een aardig beeld van de veranderingen in dit stukje van het Oosteinde.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten


Foto 4A: k
We doen weer een aantal passen achteruit op deze opname van de vijftiger jaren en hebben dan dit beeld. Het penhuisje dat we aan de rechter kant zien is gesloopt bij gelegenheid van de wegverbreding in de zeventiger jaren.
Het Vivo-winkeltje hebben we links van het midden in beeld met daarnaast het huis luisterend naar de naam: 'Carpe Diem'.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Naam:Co Beemsterboer
Datum:19 Apr 2012
Bericht:Foto 5: m
Ik zet deze foto er bij om u een compleet beeld te geven. Klaas Slikker liet zich namelijk van beide kanten fotograferen door de ansichtkaartenfotograaf.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers zichtbaar zijn.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: