Kaart -> Grosthuizen

Ansichtkaart informatie

Raadhuis met kerk

Als u hier klikt vindt u meer informatie.
Uitgever:A. van Meekeren
Buurt:Grosthuizen
Jaartal foto 1:1956
Jaartal foto 2:2011
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: De kerk is verdwenen maar het raadhuis van Avenhorn en het dubbel woonhuis er naast staan er gelukkig nog.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:F.Lassche
Datum:02 Jun 2014
Bericht:Geachte Mw/Hr

Namens mijn dochter en schoonzoon Ciska en Bert Knuivers die naast de Sauna hebben gewoond, die wonen nu in Zweden, wil ik u iets vragen. Volgens de foto heeft er ook een kerk gestaan. Is die door brand of door een vliegtuigbom verwoest? Misschien kunt U er meer van vertellen. In afwachting van uw bericht teken ik met de hartelijke groeten.

Fam. F. Lassche

Naam:Co Beemsterboer
Datum:06 Jun 2014
Bericht:De kerk dateert van 1870. Voor een betrekkelijke kleine geloofsgemeenschap was het een tamelijk grote kerk. Dat werd een probleem toen de kerk groot onderhoud nodig had. Het benodigde geld was niet bijeen te brengen. De kerk werd om die reden maar te koop gezet. Er kwamen echter geen kopers opdagen. Toen bleef er niets anders over dan de kerk maar te slopen, hetgeen in 1962 is gebeurd.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:04 Nov 2017
Bericht:Foto 3:
Een nostalgisch plaatje van Grosthuizen rond 1900. We zien de kerk en de in de jaren '90 verbrande boerderij van Bierman. De waterstaatskerk uit 1870 werd in de jaren '60 helaas gesloopt wegens bouwvalligheid. Het huis rechts van het raadhuis, waarvan we het hoekje zien, was het lange huis van Jan de Greeuw en Bet Duits, die kosteres van de kerk was. We zie ook een stukje van het mededelingenbord van het gemeentehuis. Links zien we nog een stukje van de sloot met ervoor de dikke iepen die het dorp erg lommerrijk maakten.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart:
   Map: De lokatie van deze foto's is te vinden op de volgende kaart: